Jem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu

| Brak komentarzy

Share Button

sałatka z jarmu żu

Jarmuż w drugiej odsłonie:) Tym razem szybka sałatka na ciepło, myślę, że sprawdzi się jako lunchbox do pracy:)

Jem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Jarmuż myjemy, pozbywamy twardych łodyg. Cebulkę kroimy w kostkę. Masło rozgrzewamy na patelnię i szklimy cebulkę. Następnie dodajemy jarmuż skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy ok 3 minut. Przyprawiamy, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i smażymy jeszcze ok 1 minuty. Sałatkę zdejmujemy z ognia układamu na talerzu posypujemy serem feta i polewamy malinowym dipem. Jeśli nie mamy gotowego możemy przyrządzić go sami: 1 łyżka soku malinowego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka octu balsamicznego, pieprz.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *