Filet z indyka faszerowany kaszą jaglaną i morelami

| 1 Komentarz

Share Button

Filet z indyka faszerowany kaszą jaglaną i morelami

Sycące danie na obiad. Kasza jaglana idealnie komponuje się ze słodkimi morelami i aromatycznym tymiankiem. A do tego pyszne mięsko z indyka :)

Filet z indyka faszerowany kaszą jaglaną i morelami

Sposób przygotowania

Krok 1
Pierś z indyka oczyszczamy i nacinamy wzdłuż tak, aby powstała kieszonka. Oprószamy solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i tymiankiem. Odstawiamy do lodówki.
Krok 2
Kaszę gotujemy 10 min. i wysypujemy do miseczki. Morele kroimy w cienkie paseczki, przerzucamy do kaszy. Całość doprawiamy tymiankiem, mieszamy.
Krok 3
Pierś z indyka faszerujemy kaszą z morelami, przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30-40 min. pod przykryciem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Ale super, mam wielką ochotę spróbować. Ostatnio mam fazę na lżejsze obiady.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *