Jem zdrowo: Krem pomidorowo- paprykowy

| 1 Komentarz

Share Button

krem papryka pomidor

Od dawna za mną chodził krem pomidorowy i przyznam Wam, że ten wyszedł naprawdę dobrze:) Także polecam, bardzo szybki w wykonaniu, dla niezapowiedzianych gości albo na obiad w tygodniu.

Jem zdrowo: Krem pomidorowo- paprykowy

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Paprykę, pietruszkę, cebulę oraz czosnek kroimy i podsmażamy na maśle aż zmiękną. Następnie przekładamy do garna, zalewamy bulionem (tak by był około 2 cm nad warzywami) i dusimy jeszcze z 15 minut. Następnie dodajemy pastę pomidorową i serek mascarpone, zagotowujemy. Przyprawiamy. Podajemy z serkiem mozzarellą i najlepiej z bagietką czosnkową:)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. uwielbiam krem z pieczonej papryki więc na pewno i ten przypadł by do gustu :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *