Budyń morelowy z mleka owsianego

| Brak komentarzy

Share Button

budyń morelowy z mleka owsianego

Nie przypuszczałam, że mleko owsiane tak posmakuje mojemu synkowi, a jednak :) Lubi pić świeże, jak i jeść w postaci budyniu ze słodkimi suszonymi morelami. Świetna propozycja na podwieczorek dla malucha.

Budyń morelowy z mleka owsianego

Sposób przygotowania

Krok 1
Morele rozdrabniamy w blenderze. Mleko owsiane wlewamy do rondelka, dosładzamy glukozą, wrzucamy morele i zagotowujemy. Gotujemy kilka minut, ciągle mieszając, aż mleko zgęstnieje i nabierze konsystencji budyniu. Jeśli jednak nadal będzie za rzadkie, możemy dodać trochę mąki ziemniaczanej zawieszonej w zimnym mleku.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *