Zupa z zielonej soczewicy i pomidorów

| Brak komentarzy

Share Button

zupa z zielonej soczewicy z pomidoramiMam ochotę na jakiś mocniejszy smak. Pomidorki i soczewica to jest to – super połączenie! Szybko się ją przyrządza, świetnie smakuje a do tego śmiało można powiedzieć, że jest dietetyczna. Czego chcieć więcej?

Zupa z zielonej soczewicy i pomidorów

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Wędzonkę, cebulkę i pora pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na paru kroplach oleju. Przełożyć do garnka, zalać wodą.
Krok 2
Zetrzeć marchewkę i pietruszkę na tarce i dołożyć do zupy. Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w grubą kostkę. Dodać wszystko do zupy. Wsypać szklankę soczewicy. Przyprawić zupę i podgotować chwilę. Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy.
Krok 3
Zupa ma się gotować 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie. Podawać z pieczywem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *