Pasta z ciecierzycy

| Brak komentarzy

Share Button

pasta z ciecierzycy

Oto kolejne zastosowanie ciecierzycy. W postaci pasty jest naprawdę smaczna i stanowi świetną alternatywę na piątek. Super smakuje z razowym chlebkiem, a w wersji nieprzyprawionej możemy zaserwować ją naszym maluchom.

Pasta z ciecierzycy

Sposób przygotowania

Krok 1
Ciecierzycę moczymy przez noc w wodzie. Następnego dnia płuczemy i gotujemy przez godzinę, aż zmięknie.
Krok 2
Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie. Koperek siekamy.
Krok 3
Ugotowaną ciecierzycę wrzucamy do blendera, dodajemy zeszkloną cebulkę z czosnkiem i miksujemy na gładko, dodając w trakcie oliwę (ilość dowolna), ponieważ pasta będzie bardzo gęsta. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz posiekanym koperkiem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *