Ptysie francuskie z pastą rybną

| 1 Komentarz

Share Button

ptysie francuskie z pastą z makreli

Macie w weekend gości i brak pomysłu na przystawkę? Polecam ptysie z ciasta francuskiego są naprawdę szybkie, smaczne i efektowne:)

Ptysie francuskie z pastą rybną

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy kółka ringiem kulinarnym, bądź szklanką jeśli nie mamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 220 stopniach do zarumienienia.
Makrelę oddzielamy od ości. Pestki prażymy na patelni. Pomidory i oliwki kroimy w mniejsze cząstki. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Makrelę, suszone pomidory, pestki i oliwki mieszamy z serkiem typu alemette do połączenia. Przyprawiamy pieprzem kolorowym i bazylią. Nakładamy na upieczone kółka z ciasta francuskiego przyozdabiamy oliwką lub pomidorkiem koktajlowym. Możemy zrobić kółka z ciasta francuskiego używając kieliszków wtedy będzie przekąska na jeden kęs:)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Mniam, bardzo lubię makrelę

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *