Biszkopty

| 1 Komentarz

Share Button

biszkopty

A może naszym maluszkom, starszakom biszkopta? Możemy podać je z kisielkiem, z jabłuszkiem startym lub zjeść same :)

Biszkopty

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Białko oddzielamy starannie od żółtka. Ubijamy na lśniącą masę wraz z cukrem. Następnie delikatnie dodajemy żółtko i powoli mąkę delikatnie miksując, a najlepiej mieszając szpachelką drewnianą. Następnie łyżką nakładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem ok. 7 minut(trzeba obserwować, żeby się nie przypaliły)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Dzięki za ten przepis Paulinko. Na pewno w przyszłości wykorzystam :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *