Jem zdrowo: Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną i wołowiną

| Brak komentarzy

Share Button

bakłażan nadziewany

A tu coś dla fanów kaszy jaglanej:) Bakłażan z pysznym, zdrowym farszem, polecam.

Jem zdrowo: Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną i wołowiną

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Kaszę jaglaną gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (możemy trochę krócej, żeby była lekko twarda). Por kroimy w piórka i obsmażamy na oliwię. Dodajemy mięso i przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy około 8 minut, dodajemy pomidorki pelati oraz kaszę. Dusimy jeszcze około 7-8 minut. Przyprawiamy do smaku tymiankiem, majerankiem, papryką słodką i ostrą. Bakłażany przekroimy na pół, wycinamy środki i nacieramy solą każdą połowę. Zostawiamy na 15 minut, następnie opłukujemy wodą. Bakłażany układamy w naczyniu żaroodopornym, nakładamy farsz i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *