Jabłka pod kruszonką

| Brak komentarzy

Share Button

jabłka pod kruszonką

Idealna propozycja na słodki podwieczorek. Jabłka z rodzynkami pachnące cynamonem zapieczone pod chrupiącą kruszonką. Mmm… palce lizać :) Najlepiej smakują na ciepło. Można też podać je z bitą śmietaną lub gałką lodów waniliowych.

Jabłka pod kruszonką

Sposób przygotowania

Krok 1
Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka i prażyć, aż będą miękkie. Dosłodzić do smaku cukrem. Jeśli jest taka potrzeba podlać odrobiną wody. Wrzucić garść rodzynek i doprawić cynamonem. Można również użyć gotowych prażonych jabłek, dostępnych np. w Lidlu.
Krok 2
Masło utrzeć w palcach z mąką i cukrem na kruszonkę.
Krok 3
Do naczynek żaroodpornych wyłożyć jabłka, a następnie przykryć kruszonką. Przepis jest na dwie porcje. Zapiekać 30 min.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *