Kotlety gryczane

| Brak komentarzy

Share Button

kotlety gryczaneKotlety gryczane powstały spontanicznie. Gotowałam sobie zupę buraczaną i zostały mi duże kawałki buraków i mięso z zupy. Po dodaniu kaszy, którą uwielbiam, powstało naprawdę smaczne, chrupiące danie. 

Kotlety gryczane

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Kaszę gryczaną ugotować i odcedzić.
Krok 2
Z żeberek obrać mięso i posiekać w drobne kawałki. Dodać do kaszy. Kawałki buraków z zupy zetrzeć na tarce i dodać do reszty.
Krok 3
Sprażyć pestki na patelni i dodać do masy. Wbić 2 surowe jaja. Przyprawić do smaku i dodać trochę bułki tartej.
Krok 4
Można zabrać się za formowanie kotletów na koniec obtaczając je w bułce tartej. Smażymy kotlety na patelni, aż się nieco zarumienią. Smacznego!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *