Roladki z grillowanym bakłażanem

| 1 Komentarz

Share Button

roladki z grillowanym bakłażanem

Grillowany bakłażan to świetny dodatek do obiadu. Polecam.

Roladki z grillowanym bakłażanem

Sposób przygotowania

Krok 1
Bakłażana kroimy na plasterki, solimy i zostawiamy na 15 min, aby puściły wodę. Następnie odsączamy na ręczniku papierowym. Przyprawiamy czosnkiem, tymiankiem i pieprzem. Grillujemy z obu stron na odrobinie oliwy na patelni grillowej.
Krok 2
Pierś dzielimy na kotlety i cienko rozbijamy. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem. Na mięso układamy bakłażana i kawałek mozzarelli. Ciasno zwijamy i obsmażamy chwilę na oliwie (można pominąć). Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 20 min.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Wyglądają obłednie. Na pewno spróbuje to zrobić w domu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *