Polędwiczka w musztardzie

| Brak komentarzy

Share Button

polędwiczka w musztardzie

Soczyste mięsko z ostrą nutą musztardy i czosnku. Idealne danie na solidny obiad w połączeniu z kaszą i surówką.

Polędwiczka w musztardzie

Sposób przygotowania

Krok 1
Czosnek miażdżymy i nacieramy nim polędwiczkę. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Krok 2
Następnie czosnek zdejmujemy z polędwiczki, nie będziemy już go potrzebować. Mięso solimy, pieprzymy i obsypujemy tymiankiem. Obsmażamy z każdej strony na maśle i oliwie.
Krok 3
Jak polędwiczka trochę przestygnie, smarujemy ją musztardą i obtaczamy w bułce tartej. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 30 min. po przykryciem.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *