Hamburgery

| Brak komentarzy

Share Button

hamburgeryHamburger jest dobry na wszystko. Na szczęście nie musi iść tak bardzo w biodra ;) W tym przypadku ważne jest dobre mięso i świeże warzywa. 

Hamburgery

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Mięso mielone włożyć do miski, dodać surowe jajo, przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę bułki tartej, aby dało się uformować kształtne kotleciki. Wygnieść, wymieszać i podzielić mięso na 4 porcje. Z każdej zrobić kulkę, spłaszczyć i uformować ją w kształt placka. Usmażyć na patelni najpierw na większym, aby mięso się zezłociło, potem już na małym ogniu pod przykrywką, aby doszło w środku. Mamy meritum, przechodzimy do dodatków.
Krok 2
Bułki przekroić i podpiec w piekarniku lub opiekaczu, aż staną się chrupkie.
Krok 3
Cebulkę podsmażyć na patelni. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 4
Podsmażyć plasterki cukinii.
Krok 5
Podpieczone bułki wyjmujemy z piekarnika. Układamy na dolnej połówce sałatę, plastry pomidora, kotleta, ser, plasterki cukinii, na to cebulę i kiełki. Podajemy :)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *