Piernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

IMG_0720Misiek stawia dziś przekąski, częstujcie się ;) Ciasteczka typowe do kawy. Możecie zanieść do pracy i umilić sobie i kolegom dzień ;)  

Piernikowe gryczano – owsiane biscotti z melasą

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
IMG_0706
Siemię połączyć z ciepłą wodą i odstawić. Mąki, proszek do pieczenia, cukier, przyprawę, cynamon, orzechy i suszone owoce wymieszać w jednej misce.
Krok 2
IMG_0717
Melasę dodać do lnu i wszystko wlać do suchych składników. Całość zagnieść, jeśli ciasto jest zbyt suche można dolać trochę wody. Uformować dwa wałki, które wstawić do zamrażarki na kilka minut. Następnie wyjąc je i pociąć w plastry, które ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180’ ok 30 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150’ i piec z termo obiegiem ok 10-15 minut.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *