Ciasto meksykańskie mocno czekoladowe p. Joanna Łyga – danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

ciasto meksykanskie czekoladoweCzekolada – tak – w każdej postaci. Jesteśmy zauroczone ciastem, musi być dobre i już niebawem przetestujemy.

Ciasto meksykańskie mocno czekoladowe p. Joanna Łyga

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Jajka ubić z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel .
Krok 2
Masło utrzeć z 1 szklanką cukru .
Do utartego masła dolewać stopniowo maślankę i kawę , dodać nutellę ubijać mikserem aż powstanie jednolita masa.
Proszek połączyć z mąką , cynamonem i kakao, dodać do jajek i delikatnie wymieszać , dodawać stopniowo utarte masło z maślanką i chwile mieszać mikserem aby składniki się dobrze połączyły .

Krok 3
Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.
Przełożyć ciasto .
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut do suchego patyczka .

Krok 4
Gdy ciasto przestygnie smarujemy wierzch nutellą i posypujemy wiórkami kokosowymi .

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *