Przekładaniec z wiśnią

| Brak komentarzy

Share Button

miodowy przekładaniec z wiśniami

 

Szybkie ciasto dla niespodziewanych gości. A i smakuje całkiem przyjemnie. 

Przekładaniec z wiśnią

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Ubić białka z cukrem. Żółtka z miodem. Do żółtek wsypywać mąkę, proszek do pieczenia, dodać śmietanę i margarynę. Dodawać po trochu ubitych białek, aby konsystencja była lżejsza. Piec ok. 30 minut w 180*C
Krok 2
Ciasto przekroić, nasączyć wiśnióweczką i kawą. Posmarować dolny płat konfiturą.
Krok 3
Na nią wyłożyć masę. Akurat miałam pod ręką gotową masę, więc sobie jej użyłam. Wystarczy ubić proszek z mlekiem i na koniec dodać masło.
Krok 4
Przykryć masę górnym płatem ciasta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *