Babka de luxe na grubych oczkach

| Brak komentarzy

Share Button

babka de luxeBabka z niezmielonych ziemniaków smakuje zupełnie inaczej. Poważnie. Przypomina mi w smaku ziemniaki w plasterkach podsmażane z cebulką na patelni. Jak dotąd jest najlepszą babką, jaka mi wyszła. 

Babka de luxe na grubych oczkach

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach tarki. Odstawić.
Krok 2
Boczek, cebulkę i mięso z żeberka pokroić na małe kawałki i podsmażyć.
Krok 3
Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać. Doprawić do smaku. Przełożyć masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 4
Piec 1,5-2 godz w zależności od piekarnika. W moim nie ma regulacji temperatury.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *