Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu p. Hani Rostkowskiej – danie konkursowe

Share Button

zapiekanka z kaszy gryczanej i twaroguPani Hania z okazji andrzejek wysłała nam przyjemnie wyglądającą i przesyconą smakami zapiekankę z kaszy gryczanej. Wymarzony posiłek dla osoby dbającej o zdrową dietę. 

Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu p. Hani Rostkowskiej – danie konkursowe

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Kaszę ugotować w osolonym wrzątku.
Krok 2
Pora i seler naciowy pokroić w plasterki, paprykę pokroić w kostkę. Cukinię za pomocą obieraczki pokroić w długie plastry.
Krok 3
Pora zeszklić na łyżce oleju, dodać seler i paprykę. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami, smażyć kilka minut.
Krok 4
Twaróg rozgnieść widelcem, połączyć z jajkiem, przyprawić solą i pieprzem.
Krok 5
W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę kaszy, następnie masę twarogową i resztę kaszy. Na wierzchu ułożyć plastry cukinii. Piec 20 minut w 180 stopniach.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentarze są zablokowane.