Kremowa babka ziemniaczana

Share Button

kremowa babka ziemniaczanaSzukam, ciągle szukam tego najlepszego przepisu na babkę ziemniaczaną. Próbuję, dodaję, ujmuję i już jestem blisko. Lubię ją taką kremową, rozpływającą się w ustach. Z kolei mój mąż zdecydowanie woli podsmażaną. A Wy? Jaką lubicie? 

Kremowa babka ziemniaczana

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Nie mam maszyny do tarcia ziemniaków, więc używam do tego celu blendera. Ale szkoda mi go popsuć, więc najpierw proponuję zetrzeć na tarce na grubych oczkach ziemniaki i cebulę.
Krok 2
Dodać pozostałe składniki i przyprawić. Zetrzeć na drobnych oczkach tarko marchewkę i dodać do masy. Wymieszać wszystko. Można podsmażyć boczek i wędlinę i dodać do babki, jeżeli ktoś woli mięsną.
Krok 3
Piec w 180*C prawie 2 godziny. Wychodzi duża blacha do ciasta. Porcja na całą rodzinę i jeszcze zostanie na kolację.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentarze są zablokowane.