Babeczki jaglane p. Diany Wasilewskiej – danie konkursowe

Share Button

babeczki jaglane

 

Zachwycające babeczki nadesłała nam P. Diana Wasilewska. Aż chciałoby się jedną zdjąć z ekranu. 

Babeczki jaglane p. Diany Wasilewskiej – danie konkursowe

Składniki

    ciasto

    krem czekoladowy

    posypka orzechowa

    Sposób przygotowania

    Krok 1
    Śmietankę kokosową ubijamy na sztywno. Kaszę łączymy z cukrem, wanilią i bananem. Miksujemy na gładko. Delikatnie dodajemy ubitą śmietankę. Ciasto wlewamy do silikonowych (lub innych nieprzywieralnych) foremek na babeczki. Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Studzimy, a w międzyczasie szykujemy krem i orzech
    Krok 2
    Wszystkie składniki na krem miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Ilość słodu możemy dozować w zależności od tego jak bardzo słodki krem chcemy uzyskać.
    Krok 3
    Do rondelka czy małego garnka wsypujemy cukier i podgrzewamy na małym ogniu aż się rozpuści i zacznie intensywnie pachnieć. Wlewamy miód i syrop (może też być sam miód lub sam syrop), chwile mieszamy, po czym wrzucamy orzechy. Mieszamy aż powstanie gęsta masa. Odstawiamy z ognia.
    Krok 4
    Na ostudzone babeczki (można je też wykonać dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce), nakładamy krem czekoladowy, a na to ostudzone orzechy. Wkładamy do lodówki na przynajmniej kilka godzin.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

    Komentarze są zablokowane.