Kasza gryczana z zapiekaną dynią i pomidorkami koktajlowymi p. Magdaleny Guźniczak – danie konkursowe

Share Button

kasza z dynia2Kolejnym nadesłanym daniem jest kasza gryczana z dynią, pomidorami koktailowymi  i cieciorką. Aż kipi witaminami. 

Kasza gryczana z zapiekaną dynią i pomidorkami koktajlowymi p. Magdaleny Guźniczak – danie konkursowe

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Dynię kroimy w kostkę, układamy na blaszce wyłożonej pergaminie lekko
skrapiamy oliwą solimy, pieprzymy i zapiekamy w 180 st przez ok. 15-20 min
aż dynia będzie miękka.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,
wyciśnięty przez praskę czosnek i rozmaryn, smażymy przez ok. 1,5 min.
Następnie dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojone w
kostkę pomidory suszone, kiełki, ciecierzycę, gałkę muszkatołową
pieprz i sól w/g uznania.
Krok 4
kasza z dynia
Całość dusimy przez ok 5-8 min. Następnie dodajemy kaszę oraz dynię i
dusimy przez kolejne 5 min. Przed podaniem możemy posypać natką
pietruszki.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentarze są zablokowane.