Indyk duszony w śmietanie z jabłkami

Share Button

DSC01697

Obiad dla zabieganych. Tymianek i majeranek nadają charakter tej potrawie. Polecam.

Indyk duszony w śmietanie z jabłkami

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Pierś z indyka kroimy w średniej wielkości paski, przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na parę godzin najlepiej na całą noc. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oliwie ok 4 min, dodajemy indyka i smażymy jeszcze ok 5 minut. Następnie dorzucamy jabłka pokrojone w ćwiartki. Podsmażamy 5 minut i zalewamy śmietanką. Dusimy ok 15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, dużą ilością tymianku i majeranku oraz sokiem z cytryny. Polecam z kaszą pęczak.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Komentarze są zablokowane.