Fasolka po bretońsku

| Brak komentarzy

Share Button

fasolka po bretonskuCałe życie mówiłam, że fasoli nigdy nie zjem. Fuj, ble, ochydztwo. Ale zjadłam i co gorsze, posmakowała mi :) Aż dziś stał się cud i sama ją sobie ugotowałam. A to wszystko przez moją mamę :)  

Fasolka po bretońsku

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Fasolę wypłukać i zalać wodą trochę ponad poziom. Zostawić na noc. Dzięki temu szybciej się ugotuje.
Krok 2
Następnego dnia fasolę nastawić na ogień. Nie wylewać wody z nocy. Dolać jej jeszcze, aby było jej ze 3 cm ponad fasolkę. Posolić, popieprzyć, wrzucić ziele i liście. Gotować ok 2-2,5 godz. W miedzyczasie pokroić mięso w małe kawałki i podsmażyć na patelni z cebulką i czosnkiem. Dodać do fasoli. Kiedy fasola będzie już miękka, dodać koncentrat pomidorowy i majeranek. Podgotować jeszcze z pół godziny. Smacznego!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *