Pasta z pieczonej papryki i czosnku

| 1 Komentarz

Share Button

pasta z pieczonej papryki

Pieczona papryka jest dla mnie odkryciem tego sezonu i gości u mnie bardzo często na stole. Tutaj w postaci pasty, która pasuje zarówno do pieczywa jak i różnego rodzaju wytrawnych babeczek, czy naleśników.

Pasta z pieczonej papryki i czosnku

Sposób przygotowania

Krok 1
Paprykę kroimy na 4 części, wydrążamy środki. Czosnek obieramy. Warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy tymiankiem i oregano. Pieczemy 40 min w 200 stopniach. Paprykę studzimy w folii spożywczej zdejmujemy skrórkę. Następnie miksujemy blenderem obraną paprykę, ser, czosnek oraz pestki.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Swojskie klimaty, nie ma to jak czerstwy chleb jedzony na słomie!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *