Krem z pieczonych buraków

| 1 Komentarz

Share Button

krem z pieczonego buraka

Krem z pieczonego buraka jest jednym ze smaczniejszych jakie udało mi się ostatnio zrobić, także polecam:) Bardzo dobrze smakuje z kozim serem pokrojonym w kostkę.

Krem z pieczonych buraków

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Buraki myjemy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok. 1,5 godz. Ziemniaki i cebulkę kroimy w większą kostkę i smażymy na maśle aż zmiękną. Do gotowego wywaru mięsnego dodajemy upieczone buraki, serek mascarpone, pokrojone w plastry i usmażone warzywa. Miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. ostatnio bardzo zasmakowały mi buraczki, więc muszę wypróbować ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *