Cukinia nadziewana mięsem mielonym i soczewicą

| 1 Komentarz

Share Button

cukinia nadziewana mięsem mielonym i soczewicą

Lekki i szybki obiad, który posmakuje nawet najmłodszym domownikom.

Cukinia nadziewana mięsem mielonym i soczewicą

Sposób przygotowania

Krok 1
Mięso mielone mieszamy z ugotowaną soczewicą, jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Śmietanę mieszamy z pomidorkami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cukinię kroimy na pół, wydrążamy pestki i nadziewamy mięsem mielonym. Kroimy na grube plastry układamy na blaszce i zalewamy sosem śmietanowo- pomidorowym. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Moje smaki :) musi być pyszne

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *