Wołowina w ciemnym piwie

| Brak komentarzy

Share Button

wołowina w piwie

Pyszne, soczyste kawałki mięsa w aromatycznym, słodkawym sosie… Dla wszystkich mięsożerców.

Wołowina w ciemnym piwie

Sposób przygotowania

Krok 1
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mięso kroimy na kawałki i obtaczamy je w mące.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą i podsmażamy mięso kilka minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na patelnię wrzucamy cebulę z czosnkiem i czekamy, aż się zeszkli. Następnie wlewamy piwo i sok, zagotowujemy. Przelewamy płyn do naczynia z mięsem i wstawiamy do piekarnika na 1-1,5 godziny w 180°C, aż mięso będzie miękkie. Podajemy z kaszą lub makaronem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *