Drożdżowe pierożki z soczewicą

| Brak komentarzy

Share Button

pierożki z soczewicą

Coś dla osób na diecie bezmięsnej. Pierożki z soczewicą ciekawie komponują się z różnymi dipami np. czosnkowym. Polecam jako przystawkę do piwa.

Drożdżowe pierożki z soczewicą

Składniki

    Ciasto

    Farsz

    Sposób przygotowania

    Ciasto
    Krok 1
    Drożdże mieszamy ze śmietaną następnie łączymy z resztą składników i zagniatamy ciasto.
    Farsz
    Krok 2
    Ugotowaną na miękko soczewicę przepuszczamy przez praskę wraz z twarogiem. Dodajemy zeszkloną na maśle cebulkę, którą uprzednio kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i sokiem z cytryny.
    Krok 3
    Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka. Układamy farsz i lepimy pierogi. Następnie pieczemy w 180 stopniach do zarumienienia. Możemy posmarować białkiem jaja i posypać np. sezamem.
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *