Potrawka z bobem a’la leczo

| 1 Komentarz

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bób na ciepło w dodatkiem innych letnich warzyw i kiełbaski. Bardzo smaczne, szczególnie gdy jest przygotowane “na pikatno”. Podobne do leczo jednak dodatek bobu sprawia, że danie zyskuje nowe oblicze.;))

 

Potrawka z bobem a’la leczo

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Bób gotować przez 15 min w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą, odstawić na bok. Nie obierać.
Krok 2
Cukinię umyć, wydrążyć z pestek i pokroić na kawałki - paski o długości 2-3 cm i grubości ok. 1 cm. Wrzuć do garnka z wodą i gotować na małym ogniu.

Paprykę oczyścić, również pokroić w paseczki i wrzucić do garnka z cukinią.
Krok 3
Cebulę pokroić w cienkie krążki i zeszklić na oliwie. Przełożyć do garnka z cukinią i papryką.
Krok 4
Kiełbasę pokroić na plasterki grubości ok. 0,5 cm. Podsmażyć i również przełożyć go garnka.
Krok 5
Kiedy papryka i cukinia zmiękną, dołożyć do garnka również ugotowany wcześniej bób.
Krok 6
Dodać koncentrat oraz sos chili. Wymieszać i przyprawić.

Podawać z pieczywem. :)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Uwielbiam takie dania jedno garnkowe nie trzeba tego myć nie przepadam za cukinią ale o tej porze roku raczej w sklepach będzie .Ciekawe czy mi twój przepis wyjdzie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *