Dwukolorowa Stefanka

| 1 Komentarz

Share Button

dwukolorowa stefanka

Ekspresowe ciasto bez pieczenia, a jakie smaczne! Na pewno przyda się w przypadku niespodziewanych gości.

Dwukolorowa Stefanka

Składniki

masa

polewa

Sposób przygotowania

Krok 1
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę herbatników.
Krok 2
Mleko, margarynę i oba cukry zagotowujemy, a następnie dosypujemy kaszę mannę i gotujemy, aż zgęstnieje. Do połowy masy dodajemy kakao i intensywnie mieszamy, aby nie było grudek.
Krok 3
Na herbatniki wylewamy jeszcze ciepłą białą masę, a na nią ciemną. Przykrywamy warstwą herbatników.
Krok 4
Składniki na polewę podgrzewamy, aż będzie gładka i lśniąca. Ostudzoną wylewamy na ciasto i wstawiamy je do lodówki.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Dwukolorowa Stefanka, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Jeden komentarz

  1. Fajna sprawa :) . Dziś mają przyjechać do mnie dziadkowie, może właśnie wykorzystam ten przepis.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *