“Dworcowe” zapiekanki

| 2 komentarze

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takie długie zapiekanki z pieczarkami nieodłącznie kojarzą mi się ze stacjami kolejowymi, dworcami i ich mrocznymi podziemiami…;) Taki podróżniczy klasyk. ;) Tutaj dworcowa full opcja: pieczarki + warzywa (jakby pieczarki nie były warzywami;)) + kiełbaska. Polewamy ulubionym sosem, ketchupem… musztardą. Albo nie polewamy niczym i szamamy. ;P

“Dworcowe” zapiekanki

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Bagietkę przekrawamy wzdłuż, a potem jeszcze na pół - tak by powstały cztery zapiekanki. Smarujemy odrobinę masłem. ;)
Krok 2
Cebulę kroimy na drobną kosteczkę. Pieczarki obieramy i kroimy na niewielkie kawałeczki. Wszystko razem podsmażamy na odrobinie oliwy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Pieczarki z cebulą wykładamy na bagietkę. Na każdej zapiekance układamy po 3 plastry kiełbaski. Posypujemy startym serem. Zapiekamy przez 8 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
Krok 4
Zapiekanki wyciągamy z pieca. Układamy na nich plastry pomidora oraz ogórka.

Polewamy ulubionym sosem, ketchupem... musztardą. Albo nie polewamy i niczym. ;P I szamamy. ;)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
"Dworcowe" zapiekanki, 10.0 out of 10 based on 1 rating

2 komentarzy

  1. “Dworcowe” świetna nazwa :) , tylko, że dworcowym dużo brakuje do takich jak na zdjęciu :) . Są przepiękne.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Zgadzam się z tym, że wyglądają bardzo smacznie :) ja wolę szybkie jedzenie tego typu przyrządzać w domu, wtedy wiem co jem :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *