Bób z masłem, cebulką i czosnkiem

| Brak komentarzy

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A na kolację “Młody bóg”!… Tzn. młody bób, oczywiście. ;) Chyba najpopularniejszy sposób przygotowywania bobu – z masełkiem, cebulą i zieleniną.

Bób z masłem, cebulką i czosnkiem

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Bób gotować przez 15 minut w osolonej wodzie. Odcedzić, lekko przestudzić. Można obrać bób ze skórki (ja zrobiłam to tylko z połową ;)).
Krok 2
Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Posolić.
Krok 3
Bób wymieszać z cebulką i czosnkiem. Popieprzyć i posypać natką pietruszki.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Bób z masłem, cebulką i czosnkiem, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *