Cannelloni w pomidorach

| 2 komentarze

Share Button

cannelloni w pomidorach

Proste danie, które zasmakuje wszystkim wielbicielom makaronu i mięsa. Jest dość syte i konkretne, więc na pewno przypadnie do gustu wszystkim panom.

Cannelloni w pomidorach

Sposób przygotowania

Krok 1
Mięso mielone podsmażamy na patelni, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 2
Surowy makaron nadziewamy mięsem i układamy jednowarstwowo w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Pomidory (używam krojonych) przelewamy do rondelka, dodajemy wodę, przyprawiamy papryką słodką i ostrą, solą, pieprzem i bazylią. Zagotowujemy i zalewamy tym makaron. Pieczemy ok. 30 min. w 180°C. Na kilka minut przed końcem pieczenia można danie posypać startym żółtym serem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cannelloni w pomidorach, 10.0 out of 10 based on 1 rating

2 komentarzy

  1. Uwielbiam canelloni! Zawsze bardziej z nim kombinowałam ale taka wersja też bardzo mi się podoba. ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. bardzo lubię ten rodzaj makaronu:) mniam:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *