Ogórki małosolne teściowej

| 1 Komentarz

Share Button

ogorki malosolne tesciowejWeekendowa wyprawa zaowocowała nowym wpisem z dziedziny przetworów. Kto ma kilka minut i troszkę chęci, może pocieszyć się wspaniałym dodatkiem do pajdy chleba z wiejską kiełbasą. Ten smak na szczęście mogę odtworzyć, gdyż teściowa zapakowała nam na drogę cały słoik :)

Ogórki małosolne teściowej

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Ogórki należy umyć. Zalewę przygotowywać w proporcji 1 łyżka soli na 1L wody. Woda może być zimna, ale w ciepłej ogórki szybciej będą gotowe. Zalewy musi być tyle, aby wszystkie ogórki znajdowały się w wodzie. Liści, kopru i czosnku teściowa dodaje na oko i nie potrafiła mi powiedzieć ile. Przykrywamy ogórki liśćmi i na wierzch dociskamy talerzem, aby nie wypływały . To ważne. Po dwóch dniach powinny być gotowe. Mniami...

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Ogórki małosolne teściowej, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Jeden komentarz

  1. Uwielbiam małosolne! Mam nadzieję, że dziś u mamy czekają na mnie takie ogóreczki. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *