Tarta z łososiem i kaparami

| Brak komentarzy

Share Button

tarta z łososiem i kaparami

Idealne danie na piątkowy obiad, łosoś i kapary świetnie do siebie pasują, a kruchy spód dopełnia całości.

No results.
TitleVotesRatingReview

Tarta z łososiem i kaparami

Sposób przygotowania

Krok 1
Zimne masło siekamy z mąkami, dodajemy jajko, doprawiamy i szybko zagniatamy ciasto. Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy i wykładamy formę do tarty. Pieczemy 15 min. w 180°C.
Krok 2
Śmietanę łączymy z roztrzepanymi jajkami, mąką, doprawiamy.
Krok 3
Na podpieczonym spodzie układamy plastry łososia i kapary, zalewamy śmietaną z jajkami i pieczemy ok. 30 min. w 180°C.
Krok 4
Inspiracją do powstania tej tarty był świetny przepis na tartę z wędzonym kurczakiem i porem autorstwa Pauliny.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Tarta z łososiem i kaparami, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *