Karpatka francuska

| 1 Komentarz

Share Button

DSCF7592

Bardzo proste ciasto trójskładnikowe. Połączenie kwaskowatego dżemu z czarnej porzeczki i słodkiego kremu okryte delikatnym ciastem francuskim.

No results.
TitleVotesRatingReview

Karpatka francuska

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Ciasta francuskie rozwijamy, jeden płat nakłuwamy widelcem, aby nie urosło. Pieczemy ok. 20 min. w 200°C. Studzimy.
Krok 2
Krem karpatkowy przyrządzamy według przepisu na opakowaniu (oczywiście możemy sami zrobić taki krem).
Krok 3
Płat ciasta nakłuty widelcem smarujemy cienko dżemem porzeczkowym, na to wykładamy krem karpatkowy i przykrywamy drugim płatem ciasta. Wstawiamy do lodówki.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Karpatka francuska, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Jeden komentarz

  1. Pyszne ciacho :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odpowiedz na „NashellyAnuluj pisanie odpowiedzi

Wymagane pola są oznaczone znakiem *