Zupa kalafiorowo- cukiniowa

| 1 Komentarz

Share Button

zupa kalafiorowo cukiniowa

Pyszna  dietetyczna zupa pozwoli się najeść na kolację  a śladu na biodrach nie zostawi :)

Zupa kalafiorowo- cukiniowa

Sposób przygotowania

Krok 1
Ugotowałam wywar warzywny z włoszczyzny i około 1 l wody ( osoloną)
Gdy warzywa były miękkie wyciągnęłam je i do wywaru wrzuciłam różyczki kalafiora i obraną cukinię. Jak jest młoda to można ze skórką wrzucić i dłużej gotować - po zmiksowaniu będzie ładniejszy kolor.
Gdy cukinia i kalafior zmiękną - odstawiam do przestygnięcia . Potem miksuję . Doprawiam do smaku.
Na patelni prażę nasiona dyni na złoto brązowy kolor.
Do miseczki wlać zupę krem . Włożyć do niej łyżeczkę jogurtu naturalnego ( dobrej jakości ) . Posypać uprażonymi ziarnami i koperkiem

Zostało mi z obiadu trochę upieczonego schabu - więc go pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do zupy jako grzanki

Z wyciągniętych warzyw z gotowania wywaru - zrobiłam sałatkę warzywną uzupełniając brakującymi składnikami .

Polecam zupkę na pyszną zdrową kolację

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. muszę koniecznie spróbować :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *