Szparagi pod beszamelem

| Brak komentarzy

Share Button

szparagi pod beszamelem

Sezon na szparagi trwa. Proponuję więc szybką przystawkę z ich udziałem.

No results.
TitleVotesRatingReview

Szparagi pod beszamelem

Składniki

beszamel

Sposób przygotowania

Krok 1
Szparagi umyć, (białe należy także obrać), odciąć zdrewniałe końcówki i obgotować w osolonej wodzie kilka minut.
Krok 2
Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę i wymieszać trzepaczką, następnie dolewać stopniowo mleko cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem i sporą ilością gałki muszkatołowej. Zagotować, aż zgęstnieje i zestawić z ognia.
Krok 3
Na plasterkach wędliny układać po kilka szparagów i zawijać w ruloniki. Ułożyć w naczyniu i zalać beszamelem. Na wierzch położyć plastry mozzarelli lub posypać startym żółtym serem. Zapiekać około 30 min. do zrumienienia sera.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Szparagi pod beszamelem, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *