Ciasto 3 w 1

| 1 Komentarz

Share Button

ciasto 3 w 1

Bardzo smaczne i proste w wykonaniu ciasto o trzech różnych smakach biszkoptu. Jest dosyć słodkie, ale dżem porzeczkowy nadaje mu kwaskowatego posmaku i w tym tkwi cały jego urok :)

Ciasto 3 w 1

Składniki

    biszkopt

    przełożenie

    polewa

    Sposób przygotowania

    Krok 1
    Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno, dodając stopniowo cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku, potem olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części: do jednej dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej mak, a do trzeciej kakao.
    Krok 2
    Na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę nakładamy na przemian po łyżce każdej masy, aż do wyczerpania składników. Pieczemy ok. 30 minut w 180°C. Studzimy i przekrawamy na pół.
    Krok 3
    Krem przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu (możemy też zrobić go sami). Dolną połowę biszkoptu smarujemy dżemem porzeczkowym i nakładamy krem. Przykrywamy górną częścią, lekko dociskając.
    Krok 4
    Margarynę, cukier i kakao podgrzewamy, aż powstanie gładka masa. Jak ostygnie, polewamy nią ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi.
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
    Ciasto 3 w 1, 10.0 out of 10 based on 1 rating

    Jeden komentarz

    1. wygląda bardzo smacznie:)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *