Rolada szpinakowa

| 3 komentarze

Share Button

rolada szpinakowa Efektowna, trójkolorowa rolada, w sam raz na przystawkę na święta i na spotkania ze znajomymi. Polecam.

No results.
TitleVotesRatingReview

Rolada szpinakowa

Sposób przygotowania

Krok 1
Szpinak rozmrażamy na sitku, odciskamy nadmiar wody.
Krok 2
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli.
Krok 3
Żółtka łączymy ze szpinakiem i mąką, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem w proszku, a następnie dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią masę, wyrównując powierzchnię. Pieczemy 20 min. w 200°C. Studzimy.
Krok 4
Ciasto smarujemy serkiem i układamy na nie plastry łososia. Zwijamy ciasno wzdłuż dłuższego brzegu, zawijamy w folię aluminiową lub papier do pieczenia i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Schłodzoną roladę kroimy ukośnie na 1 cm plastry.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Rolada szpinakowa, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

3 komentarzy

  1. mmm, no i ślinka już cieknie. Przepyszna musi być ta rolada. Gratuluje pomysłu i wykonania.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  2. Przepyszna . Jadłam w miniony weekend . Bardzo efektowna . Polecam!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  3. Uwielbiam szpinak, uwielbiam łososia połączenie rewelacja nie mogłam się najeść PYCHA :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *