Indyk duszony w śmietanie z marchewką

| Brak komentarzy

Share Button

indyk duszony w śmietanie z marchewką

Jest to dietetyczna propozycja podania indyka. Mięso jest soczyste i ciekawie komponuje się z marchewką.

Indyk duszony w śmietanie z marchewką

Sposób przygotowania

Krok 1
Mięso kroimy na kotlety i przyprawiamy (sól, pieprz, czerwona papryka, sos sojowy, troszkę oliwy). Odstawiamy na parę godzin, najlepiej na noc.
Marchewkę trzeba na drobnych oczkach. Cebulę kroimy w plastry.
Następnie wylewamy śmietanę do naczynia żaroodpornego, układamy cebulę, mięso, przykrywamy marchewką i posypujemy pestkami słonecznika.
Pieczemy w 190-200 stopniach ok 50 minut
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Indyk duszony w śmietanie z marchewką, 7.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *