Kociołek “Carski Trakt”

| 5 komentarze

Share Button

kociołek carski traktDawno mnie tu nie było, bo się dietowałam, ale za to dziś mam dla Was coś specjalnego. Coś obłędnego. Poczęstowano mnie tym daniem na imprezie w tytułowej knajpie. Właścicielka zdradziła mi co tam jest i spróbowałam danie odtworzyć. Nie wiem, czy dodałam wszystko, ale wyszło podobne w smaku. Wolnowary wyciągamy z szafek i do dzieła! Polecam szczerze. 

Kociołek “Carski Trakt”

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Będziemy potrzebować wolnowaru!
Krok 2
Pokroić schab w kostkę. Podsmażyć. Posolić, popieprzyć, odstawić na chwilę. Pokroić pozostałą wędlinę: kiełbasę i boczek. Pokroić warzywa w kostkę.
Krok 3
Kłaść warstwami, podzielić składniki powiedzmy na 3 części i kolejno kłaść: warzywa, przyprawy, kaszę, mięso, warzywa, przyprawy, kaszę, mięso, itd. Podlać 2 szkl wody. Nastawić wolnowar na high, przykryć pokrywką i niech się przyrządza, a my możemy sobie poleżeć ;) U mnie dusiło się 5,5 godziny i było już mięciutkie.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Kociołek "Carski Trakt", 6.0 out of 10 based on 1 rating

5 komentarzy

  1. Pychota polecam!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. A można to danie zrobić po prostu w garnku?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. Polecam, danie pyszne

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  4. A czy mozna sprecyzowac dla ciemniejszych co oznacza 5-6 plastrow schabu?
    Dziekuje slicznie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *