Zapiekanka ziemniaczano-rybna

| Brak komentarzy

Share Button

zapiekanka ziemniaczano-rybna

Szybki i prosty sposób na rybę z ziemniakami. Białe wytrawne wino nadaje tej zapiekance charakterystycznego lekko kwaskowego posmaku. Idealne danie na piątkowy obiad.

No results.
TitleVotesRatingReview

Zapiekanka ziemniaczano-rybna

Sposób przygotowania

Krok 1
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na plastry o grubości ok. 0,5 cm. Rybę oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, posypać tymiankiem.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy i ułożyć połowę plastrów ziemniaków. Posolić i skropić je oliwą. Następnie na ziemniaki ułożyć przygotowaną rybę, a na wierzch ułożyć resztę ziemniaków. Ponownie skropić oliwą, posolić, a wierzch zapiekanki posypać tymiankiem.
Krok 3
Zmieszać wino z wodą i zalać zapiekankę. Płyn nie powinien zakrywać całkowicie górnej warstwy. Piec 1 godzinę w 200°C bez przykrycia.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Zapiekanka ziemniaczano-rybna, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *