Pasta kanapkowa z wędzoną rybą

| 2 komentarze

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Czasem dla odmiany od zwykłych kanapek z wędliną dobrze jest zrobić sobie pastę! Np rybną, z dodatkiem jajek, ogóreczka, pachnącego wiosną szczypiorku… :)

Pasta kanapkowa z wędzoną rybą

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Ugotować jajka na twardo i odstawić do wystygnięcia.

Rybę obrać ze skórki, pozbawić ości i rozdrobnić. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekać.
Gdy jajka ostygną również drobno je pokroić.

Wszystkie składniki wymieszać razem. Dodać majonez i musztardę. Doprawić solą i odrobiną pieprzu.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (5 votes cast)
Pasta kanapkowa z wędzoną rybą , 8.8 out of 10 based on 5 ratings

2 komentarzy

  1. My zamiast majonezu dajemy prawdziwe masło i jeszcze to wszystko mielimy i dostajemy produkt o 100% konsystencji pasty. Tak czy inaczej pomysł sprawdzony i bardzo smaczny.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    • Pomysl z maslem bardzo dobry, dziekuje za podpowiedz. Co do mielenia jednak nie jestem przekonana. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *