Czekoladowe bez mąki

| 2 komentarze

Share Button

czekoladowe bez mąki

Mocno czekoladowy spód i puszysta bita śmietana… Nie ma lepszego połączenia! Po prostu niebo w gębie ;)

No results.
TitleVotesRatingReview

Czekoladowe bez mąki

Składniki

    spód

    masa

    Sposób przygotowania

    Spód
    Krok 1
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, dodać masło i mieszać do rozpuszczenia i uzyskania gładkiej masy.
    Krok 2
    4 białka ubić na sztywno, dodawać powoli 100 g cukru i ubijać, aż powstanie lśniąca masa.
    Krok 3
    4 żółtka i 2 całe jajka utrzeć z 75 g cukru na biało, następnie dodać masę czekoladową i dokładnie wymieszać. Na koniec połączyć z ubitymi białkami i delikatnie wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35 min. Po upieczeniu środek ciasta opadnie, a powstałą dziurę wypełnić masą.
    Masa
    Krok 4
    Serek mascarpone utrzeć z łyżką cukru pudru. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i połączyć z serkiem. Wyłożyć na spód i pospać kakao.

     

     

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
    Czekoladowe bez mąki, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

    2 komentarzy

    1. Prosto i pysznie, czego chcieć więcej? :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    2. Zrobiłam, wyszło pyszne. Jedno z lepszych ciast jakie jadłam ever.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *