Drożdżowe róże

| Brak komentarzy

Share Button

drożdżowe róże

Drożdżowe zwijane ciastka z marmoladą w sam raz na podwieczorek. Proste i szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z marmoladą różaną.

Drożdżowe róże

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Drożdże wymieszać z ciepłą śmietaną, cukrem i łyżką mąki, odstawić do wyrośnięcia.
Krok 2
Do mąki z solą dodać margarynę i smalec, wszystko przesiekać, a następnie rozdrobnić w palcach na kruszonkę. Dodać rozczyn oraz jaja i wyrobić dobrze ciasto.
Krok 3
Gdy ciasto stanie się elastyczne, rozwałkować je na placki o grubości ok. 0,5 cm, posmarować cienko marmoladą, zwinąć w roladki, lekko uklepać i ciąć na skos w plastry o grubości 1 cm. Piec ok. 35 min. w 180°C. Ostudzone posypać cukrem pudrem.
No results.
TitleVotesRatingReview
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Drożdżowe róże, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *