Kakaowe muffiny z ricottą

| Brak komentarzy

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szczerze przyznaję, że muffiny na bazie ricotty są najdelikatniejszymi jakie kiedykolwiek piekłam. :) Babeczek zrobionych na kefirze, jogurcie naturalnym, śmietanie czy czymkolwiek innym nie da się do nich porównać. Serio, serio. ;)

Muffiny z ricottą

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
W większej misce wymieszać dokładnie wszystkie suche składniki.
Krok 2
W mniejszej miseczce rozmieszać dokładnie ricottę z jajkiem. Następnie wlać mleko i połączyć składniki. Dodać olej oraz ziarenka z jednej laski wanilii.
Krok 3
Mokre składniki przelać do suchych i wymieszać.

Foremki napełniać do 3/4 wysokości i piec w nagrzanym do 175 st. C piekarniku przez ok 20 minut.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (5 votes cast)
Kakaowe muffiny z ricottą, 9.0 out of 10 based on 5 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *