Kurczak z ricottą i szpinakiem

| Brak komentarzy

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obiad gotowy w 25 minut. Czyli przepis, który niejednej/niejednemu;) z nas przyda się już jutro, kiedy dobra znów będzie miała za mało godzin, a rodzinka będzie domagała się obiadu. :)

Kurczak z ricottą i szpinakiem

Sposób przygotowania

Krok 1
Kurczaka kroimy na niewielkie kawałki. Solimy, pieprzymy i smażymy na oliwie przez ok 10 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 2
Odparowujemy wodę ze szpinaku, doprawiamy pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Krok 3
W międzyczasie gotujemy makaron, według przepisu podanego na opakowaniu. ;)

Ugotowany makaron odcedzamy, mieszamy w garnku z ricottą (nic z nią wcześniej nie robimy;)). Wykładamy na talerze i skrapiamy sokiem z połówki cytryny.

Na makaron wykładamy szpinak, na nim z kolei układamy kurczaka.

Dekorujemy kawałkiem cytryny.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
Kurczak z ricottą i szpinakiem, 9.5 out of 10 based on 4 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *