Lasagne

| Brak komentarzy

Share Button

lasagne z mięsem mielonym i szpinakiem

Trochę pracochłonne ale pyszne i bardzo sycące danie.

Lasagne

Sposób przygotowania

Krok 1
Pokrojony w kostkę boczek wrzucić na patelnię, lekko podsmażyć, dołożyć mięso mielone i warzywa. Podsmażyć. Dodać pomidory i koncentrat. Przyprawić do smaku.
Krok 2
Masło rozpuścić na patelni, wsypać mąkę i przez chwilę podsmażać. Zalać mlekiem i energicznie mieszać, aby nie powstały grudki. Doprawić do smaku.
Krok 3
szpinak podsmażyć z cebulą na patelni, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
W naczyniu do zapiekania ułożyć warstwę makaronu potem 1/3 sosu pomidorowego, znów makaron i 1/3 sosu beszamelowego i tak na zmianę. w ostatniej warstwie ułożyć szpinak i przykryć go makaronem, polać sosem beszamelowym. Posypać serem i zapiekać około 45 minut. Wyjąć z piekarnika i odczekać 5 minut przed podaniem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Lasagne, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *